На завершення цього року, року в якому відзначалась 75-та річниця створення Української повстанської армії, представляю Вашій увазі інтерактивну карту – Рожнятівщина. Слідами нескорених.

Суть цієї карти полягає в систематизації і обліку місць загибелі/поховань учасників боротьби за Українську державу на території Рожнятівщини, і тих її уродженців, які загинули поза межами району.

В перспективі даний задум повинен дещо спростити проблему з дотриманням в належному стані відповідних об’єктів, а також популяризувати їх за межами району, що можливо збільшить їх відвідуваність.

Ця карта складається з чотирьох розділів, найбільшими з який є – Місце загибелі (пам’ятні знаки на місцях загибелі вояків УПА та учасників підпілля) і Поховання (індивідуальні або масові місця поховань).

Також на карту нанесено могили учасників Перших визвольних змагань, тобто вояків  УСС, УГА, УНР, які поховані на території Рожнятівщини.

Кожна точка на карті являє собою точне місце з фото і коротким описом того чи іншого об’єкта.

На даний момент таких точок є 100. В подальшому пошуки вже наявних місць будуть продовжуватися. Крім того силами Районного братства УПА і небайдужих краян будемо встановлювати і надалі нові пам’ятні знаки. Допомогти в цій справі можете і Ви. Як? Читайте за посиланням  http://www.upa-pereginsk.if.ua/?p=2799

 

 

 

1 коментар

  1. Доброго дня.
    В Креховичах на могилі чотирьох вояків УПА неправильно вказана дата народження Залеський Ілля Степанович .
    Він народився 28.10.1906 року в будинку під номером 122 в Креховичах .
    Батько Степан – син Луки і Теклі Камінської ;
    Мати Анна – дочка Іллі Калиній і Марії Лагойди.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ