115 років тому в с.Лоп’янка народився визначний український поет, редактор, громадський і політичний діяч Богдан Кравців.

Богдан Кравців

З цієї нагоди 6 травня, в день святого Юрія – покровителя Пласу – до якого неодноразово у своїх поезіях звертався Б.Кравців, в рідному селі поета на високому рівні пройшов захід присвячений вшануванню славного земляка. Приємно було бачити, що до організації дійства разом взялись і сільська влада, і шкільна адміністрація з учнями, і працівники бібліотеки та народного дому.

Після богослужіння в церкві Воздвиження Чесного Хреста, о.Ярослав Мендюк відправив панахиду за св.п.Богданом Кравцівим.

Після молитви місцеві жителі разом з гостями зібрались в місцевому народному домі, де в переповненому залі пройшла урочиста частина.

Розпочалось дійство спільним виконанням державного гімну, після чого ведучі заходу і школярі ознайомили присутніх із життєвим шляхом шляхом Б.Кравціва, в перервах талановито декламуючи його вірші, а під завершення виступу проспівали пісню “Повези мене, батьку, на Україну”.

 

Опісля, до присутніх зі словом звернулися представники влади і громадськості, а Мар’яна Мельник продовжила концертну програму піснею “Нас весна не там зустріла”Світлина від Мар' Яної Локатир.

 

 

Ряд патріотичних пісень виконали учасниці місцевого самодіяльного колективу, після яких знову виступила Мар’яна Мельник.

Під кінець пролунав виступ гостів з Перегінська.

В завершення сільський голова Богдан Кос подякував всім за те, що долучились до вшанування славного земляка, а юний пластун з Перегінська Павло Лесюк закликав своїх однолітків приєднуватись до пластового руху.

 

 

 

 

 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ