14 червня в 14 годині в Рожнятові відбувся захід присвячений 126-й річниці від дня народження Євгена Коновальця. На святі були представники 21-го населеного пункту Рожнятівського району. Розпочав захід голова КУНу Бардяк Мар’ян Мар’янович молитвою та Гімном українських націоналістів.

Роман Федоренко ознайомив присутніх з біографією та життєдіяльністю Євгена Коновальця. Він наголосив, що в теперішній час Коновалець – це та фігура, яка б могла найбільше об’єднати українців. Нарешті має розпочатися процес перепоховання відомих українських діячів на рідну землю. Це має розпочатися саме з перепоховання Євгена Коновальця на Україні.

Володимир Тулубінський – депутат рай ради процитував слова Євгена Коновальця: « У вогні перетоплюється залізо у сталь, у боротьбі перетворюється народ у націю». У своєму виступі він наголосив на тому, що всі націоналістичні сили мають об’єднатися, зазначив, що немає програми патріотизму та націоналізму щодо виховання молоді. І нарешті – ми маємо відчути, що ми горді назви «націоналістів».

Ігор Рожко – лідер ГО «Крок у майбутнє» зазначив, що приємно, коли іменами героїв названо головні вулиці, проспекти по всіх населених пунктах України.

Тарас Манорик з Брошнева сказав, що націоналістичні погляди, ідеї в тренді в Європі – Франції, Греції, Болгарії, Італії. В Україні олігархічна влада не сприяє розвитку малого підприємництва, сільського господарству, малого біснесу. Ця планомірна політика ведеться 25 років з метою винищення українців. В наш час на перший план виходять соціально-побутові проблеми. Тому націоналістичний рух перебуває в кризовому стані. Люди йдуть шляхом найменшого спротиву, молодь виїжджає за кордон.

Євген Коновалець – хороший політик, вояк, талановитий дипломатор, організатор, в деякій мірі – підприємиць.

Тарас Манорик відзначив, що є гордий від того, що є частиною народу, який породив таких героїв як – Коновалець, Шухевич, Бандера…

Ігор Вовчик – учасник АТО – на собі відчув, що армія на початку війни в 2014 році  не була підкріплена націоналізмом. Він наголосив на тому, що треба виховувати у дітей ще з школи почуття патріотизму, і виросте «здорове» покоління, переформатоване і, в такій ситуації, як тепер, не треба буде багато затрат, щоб мобілізувати молодь.

Для національно-патріотичного виховання багато робить голова Рожнятівського Братства УПА Роман Корінь.

Михайло Кулик – волонтер з Князівського, який довгий час перебував на Сході провів паралель між героями України та героями інших країн світу: в США були Рузвельт, Трумен; в Франції – де Голь; в Чехії – Гавел; в Англії – Черчіль, Теччер; в Україні – Коновалець, Бандера, Шухевич. А хто в нас є тепер?…

На Заході люди розуміють, що є прапор, гімн, Заповіт. На Сході – живуть у рабовласницькому ладі 100 років, там суцільний совок. В населеному пункті з однією тисячею жителів лише шість сімей – українці.

В теперішній час ми маємо звернути увагу на молодь, яку ми не можемо втратити. Мусимо просувати наш патріотизм на Схід, лишити по собі дух націоналізму.

Звучали пісні у виконанні гурту «Сусіди» та «Золотий вік».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ