14 вересня в Івано-Франківську відбулася зустріч директора комунального підприємства з питань пошуку та перепоховань жертв воєн, депортації та репресій тоталітарних режимів «Пам’ять» Тимківа Василя та аташе з питань оборони  Австрійської Республіки в Україні Еріхом Сімбюргером. Його візит на Прикарпаття є реакцією на листи директора комунального підприємства в “Австійський чорний хрест”, що в Австрії опікується питаннями солдатських захоронень та догляду за могилами вояків всіх національностей , щодо налагодження співпраці у вшанування поховань австрійських вояків часів Першої світової війни.

Як куратор  археологічних розкопок Першої світової війни на зустріч була запрошена голова  “Меморіалу” Рожнятівського району Витвицька Оксана. Після екскурсії містом, делегація відвідала Дем’янів Лаз та австрійське поховання Першої світової війни у Павлівському лісі.

Еріх Сімбюргер  пообіцяв посприяти у налагодженні контактів між Громадською організацією “Авсрійський чорний хрест” та комунальним підприємством «Пам`ять».

Також було обговорено питання щодо перепоховання останків вояків, що були знайдені в с.Ясеновець Рожнятівського району 11 квітня 2017 року.

Австрійські солдати будуть перезахоронені через 100 років після смерті

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ