Цієї неділі, в рамках відзначення 77-річчя створення УПА, Дня захисника України та Дня українського Козацтва громада с.Вербівка вже вкотре зібралась в урочищі Перелісок, що на околиці села. Саме тут, 26 червня 1946 року в криївці загинули: Худин Іван, “Шершень”, провідник ОУН Перегінського районного проводу, уродженець с.Белеїв, Ілиняк Микола, “Ромко”, технічний референт Перегінського районного проводу ОУН, уродженець с.Вербівка, Михайлюк Дмитро, “Хміль”, господарчий референт Перегінського районного проводу ОУН, уродженець с.Старий Угринів.

Худин Іван “Шершень” (1923-1946 р.р.)

Захід розпочався поминальною панахидою, яку відправив о.Іван Носик.

Опісля ведучі Матуляк Тетяна і Шпуганич Ірина розпочали урочисту частину.

У виконанні гурту “Cусіди” (кер. Ілиняк Володимир) прозвучав Марш українських націоналістів і Марш куреня “Сіроманці”.

А гості із с.Камінь під орудою Василя Юкіша виконали пісні “Нас весна не там зустріла” та “Хай живе Степан Бандера”.

Ще одні гості – із с.Петранка – дует під кер.Микитчук Ольги – виконав пісню, присв’ячену сотенному Сьомаку Матвію “Гонті”, який загинув з побратимами 12 травня 1946 р. біля рідного села.

Поручник УПА “Ґонта” – Матвій Сьомак

Ансамбль із с.Камінь виконав маловідому пісню “З морозом вітер повіває” про трагічну подію, яка також відбулась в нашому краю, а саме в с.Цінева, де в лютому 1948 р. в криївці загинуло троє підпільників –  Косів Володимир «Кудияр», Савчин Володимир «Івась», Бойко Василь «Богдан»

В Ціневі вшанували загиблих підпільників

З в’язанкою повстанських пісень знову виступив гурт “Сусіди”.

Під завершення гурт ‘’Сусіди’’ вже разом із присутніми проспівали всім знані пісні “Ой, у лузі червона калина…” та “Йшли селом партизани”

В кінці, сільський голова Василь Пацкун подякував жителям Вербівки і гостям за присутність, а також всім тим, хто відгукнувся і долучився до організації даного заходу.

На цьому завершила святкова програма, яку підготували директор місцевого НД Пацкун Наталія і бібліотекар Василечко Ярослава.

P.S. Особливо приємно було бачити поміж присутніх доволі велику кількість молоді, що в наш час є рідкістю.    

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ