За ініціативи голови Районного Братства УПА Кореня Романа в Перегінську в церкві Різдва Пресвятої Богородиці була відправлена Служба Божа за упокій всіх воїнів УПА Рожнятівського району, були згадані поіменно сотенні та голови Братства. Службу відправили о.Роман, о.Богдан, о.Василь та о.Володимир.

Після Служби Божої була освячена могила воїнам УПА на цвинтарі церкви Святого Духа. На жаль, нам не відоме жодне з імен загиблих героїв, які тут похвані. А, як сказав о. Роман, такими могилами вкрита ціла Україна і ми не маємо права про них забувати. Він подякував всім, хто взяв участь у облаштуванні могили та вшанували героїв.

Семко Володимир – голова Рожнятівського осередку партії “Свобода” – ще раз нагадав, що ми не знаємо імен загиблих, але могли б знати, якби мали доступ до архівів, бо як такого доступу ми не  маємо. Ми мусимо вимагати відкрити архіви про національно-визвольну боротьбу, бо ми маємо право знати, як загинули наші батьки і діди та як насправді велася ця боротьба.

Заступник голови Рожнятівської районної ради Олег Понайда нагадав, що 2017 рік для українців є визначним, адже цього року ми відзначаємо 100 років Української Революції та 75 років від утворення УПА. Ми повинні виховувати молодь на подвигах УПА та на жертовності Небесної Сотні та нових героїв війни з одвічним ворогом – Росією. Ми, як українські націоналісти, повинні гордитися, що нас називають “бандерівцями”.

Голова Рожнятівського КУНу Бардяк Мар’ян запропонував вшановувати “рядових” вояків УПА кожного року, бо вони були основною ланкою національно-визвольної боротьби 1940-1950-х років, бо і в наш час не кожен наважився іти на війну, а ці герої віддали своє найцінніше – життя.

Корінь Роман подякував священникам та всім присутнім за вшанування воїнів УПА.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ